image/svg+xml

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ağları Eğitimleri (Cisco Certified Network Associate-CCNA) Duyurusu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 2 Kasım 2021 - 1 Mart 2022 tarihleri arasında Bilgisayar Ağları Eğitimleri (Cisco Certified Network Associate-CCNA) düzenlenmesi planlanmaktadır. Eğitimin amacı bilgisayar ağları konusunda kendini geliştirmeyi amaçlayan kişilere temel ağ yapısı, veri iletişimi, Internet servisleri, güvenlik, otomasyon ve ağ programlama konularında bilgi ve deneyim kazandırmaktır.

Bilgisayar Ağları Eğitimleri ana yönlendirme ve anahtarlama ile ağ mimarisinde kullanılan diğer ileri teknolojiler için geçerli olan ağ katmanı mimarisinin temelden karmaşığa anlaşılmasını ve kurumsal ağ oluşturma, çalıştırma ve sorunlarını gidermek için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca güvenlik duvarları, kablosuz ağ kontrol cihazları ve erişim noktalarının etkileşimleri, ağ işlevleri, IPv6 ve temel ağ güvenliği, QoS unsurları ve uygulanabilirlikleri, sanallaştırılmış ve bulut hizmetlerinin programlanabilirliği ve kurumsal ağlarda kullanacak teknolojiler ve yazılımlar da dahil olmak üzere çeşitli konular bulunmaktadır. Eğitim içerikleri görsel ve eğitsel içerikleri ile verilmektedir. Bununla birlikte tüm konfigürasyon komutları örneklerle ve simülasyonlar ile gösterilmekte, laboratuvar alıştırmaları gerçek aygıtlar yardımı ile desteklenmektedir. Buna ek olarak modül sınavları kazanımlar test edilmektedir. Eğitimin konu başlıkları aşağıda listelenmiştir.

1. Modül: Introduction to Networks (ITN),
  2. Modül: Switching, Routing and Wireless Essentials (SRWE)
  3. Modül: Enterprise Networking, Security, and Automation (ENSA)

Eğitim programıyla    ilgili    detaylara   www.sem.metu.edu.tr  internet sayfasından ulaşılabilmektedir.