image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi

BARTIN ÜNİVERSİTESİ



Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenimlerine devam eden Filistinli öğrencilerle bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen görüşmede Rektör Uzun, öğrencilerle bir süre sohbet ederek aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar ve taleplerine yönelik konuların ele alındığı toplantıda, bölgedeki saldırıların sona erdirilmesiyle ilgili çağrıda bulunuldu.

Dünyanın gözü önünde Filistin halkına yönelik saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Rektör Uzun, “Filistin’de işlenen insanlık suçunun bir an önce bitmesi ve bölgede barışın egemen kılınması en büyük dileğimiz. Bu süreçte tüm ülkeler inisiyatif almalı ve ivedi bir şekilde barıştan yana tavır sergilemelidir” dedi.

Rektör Uzun, Gazze’de yaşananların izahı olmadığını ve yapılan saldırıların izana sığmayacağını aktararak “Gazze’de sivil yerleşim alanları, hastaneler, okullar, üniversiteler bombalanıyor. Gazze’de sivil halk kadın, erkek ya da çocuk demeden öldürülüyor. Gazze’de insanlığa sığmayan olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bu nedenle orada yaşananlar, Gazze’de hayata tutunma mücadelesi veren insanların değil hepimizin meselesidir. Bu durumu görmezden gelmek, kulak asmamak aynı zamanda bu suça ortak olmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyaya barış konusunda verdiği mesajların anlaşılması, hızlıca harekete geçilerek bölgede kalıcı barışın sağlanması en öncelikli temennimiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları ve talepleri ileterek Rektör Uzun’a verdikleri destek için teşekkür etti.

Ayrıca toplantının sonunda BARÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunlarından Mahmud Mardini’nin geliştirdiği İsrail’e destek veren firmaların ürünleri ve bu firmaların yerli alternatiflerini gösteren web sitesi de incelendi.